12:00

IFK Björkö

Referat: Götaholm BK - IFK Björkö

Götaholm BK - IFK Björkö (9-0)
Förlust i årets första träningsmatch, borta mot Götaholm BK på Kvibergs konstgräs
-
Fint väder, solen sken och det var cirka -5 grader på termometern. Laget hade fått en del återbud när Robin meddelat att han var sjuk och sedan tidigare var Erik, Wille, Emil, Tobbe och Hjerpe på sportlovssemester.
Men övriga killar ville väl visa var skåpet skulle stå, trodde vi. Men det blev väl inte riktigt som man tänkt sig, för starten av matchen tog liksom udden av inställningen.
4-0 till Götaholm redan efter 12 minuters spel och försvarsarbetet (backar och mittfält) hängde inte alls med i Götaholms snabba tempo, vi kan ju inte stå och sova när Götaholmspelarna springer slalom mellan våran backlinje, så kändes det från sidan, men backlinjen var samtidigt nykomponerad och när Emil Mattsson fick gå ut efter bara någon minut av matchen (sträckning baksidan låret) så kändes försvarslinjen än mer osamspelt, trots idogt kämpande, så var samspelet sinsemellan vad gäller markeringsspelet och vem som skulle ta djupet lite halvsnurrigt.
1-0 (2min) Anfall på vår vänsterkant och inlägg till en helt fristående Götaholmspelare, ingen markering.
2-0 (3min) Snabbt anfall igen och ett otagbart långskott för Åstrand i målet (som idag fick agera målvakt)
3-0 (6min) Anfall på kanten igen och nytt inlägg till omarkerad spelare som nickar in bollen.
4-0 (12min) Brytning på mittplan efter felpass Björkö och kantspel ut på vänsterkant springer förbi backarna och skjuter säkert in bollen. Vi saknade lite viljan och inställningen till hårt arbete.
-
Spelet utan boll och att hitta löpvägar, för att hjälpa bollföraren fanns inte denna dag, vi var för mycket åskådare och tittade på vad dom andra skulle göra.
Efter detta jämnade dock spelet ut sig en del, men matchen kändes körd för i princip så skapade vi inte en enda riktig målchans i hela den första halvleken.
Vi fick en hörna efter 23 minuter, som blev resultatlös, men Nils gick bra upp i luftduellen, samt att vi fick ett skapligt frisparksläge (32min) som Nils slog, skott i muren och han fick själv en skottretur, som han sköt mot mål men målvakten räddade.
Halvtidsvila, uppsträckning och skärpning var önskemålet från Lasse-Gunnar.
-
2:a halvlek inte så mycket att skriva om. 5-0 (9min) efter Götaholmspress i straffområdet.
Även Gustav fick utgå från matchen, han hade 5 skavsår på foten, trots gamla skor.
6-0 (19min) inlägg igen från högerkanten till en helt fri Götaholmsspelare som lobbnickar in bollen i mål.
I andra halvlek kan ändå nämnas Julle och Hallberg som kämpade och slet och gjorde en bra insats.
Nils på mitten snurrade och slet men hade ingen att passa fram bollen till, Forse kom dock fram på kanten några gånger och Joakim Lidebo fick någon halvchans i slutet av matchen, men det blev mållöst för Björkö denna dag.
9-0 blev slutresultatet och det är väl bara att ta nya tag, med hårdträning i veckan som kommer och ny träningsmatch på söndag 22/2 klockan 12:00 borta mot Särö IK på Bukärsplanens konstgräs.
OBS!! Glöm inte att vi mot Särö tar med oss VITA matchtröjor eftersom Särö spelar i grönt matchställ.